234

бачили це

Що вибрати на новорічний стіл: мандарини або апельсини?

Апельсини і мандарини давно і міцно зайняли місце на нашому новорічному столі, який немислимий без такого помаранчевого дива, викликає відчуття свята і спогади дитинства. Хтось вибирає апельсини, хтось мандарини, і при цьому не замислюється про те, що ж з них краще. Однак через непомірне споживання вони часто стають причиною алергічних реакцій і дискомфорту в шлунку. У зв'язку з цим у багатьох виникає питання: в чому користь і шкода від цих фруктів і який з них корисніше?

«Апельсини і мандарини в рівній мірі володіють високою кількістю вітамінів і мінеральних речовин. У них багато антиоксидантів, вони мають цілющі властивості при багатьох хворобах, відновлюючи репродуктивні функції організму і посилюючи імунітет. Однак у них є і відмінності, про які потрібно знати, вибираючи, чому віддати перевагу, – розповідає дієтолог Маріят Мухіна. – Так, у мандаринів на 7% вищий вміст фруктози, і тому вони солодші, ніж апельсини, і тому більш шкідливі для діабетиків. Але апельсини більш небезпечні для гастритчиков – осіб, які страждають гастритами , так як сильніше дратують слизову шлунка, і тому вони більш корисні людям з низькою кислотністю». 

Всі цитрусові мають сечогінний ефект, і тому вони обережно застосовуються при ниркових захворюваннях, але корисні для вагітних з метою запобігання набряків.


Рейтинг: из 5